Određen pritvor bahatom vozaču: Usmrtio dječaka na pješačkom prelazu

Krivično vanraspravno vijeće Prvog osnovnog suda u Beogradu uvažilo je prema saznanjima Kurira danas žalbu Prvog osnovnog javnog tužilaštva i upravo odredilo pritvor do 30 dana Lazaru G. (38) koji je osumnjičen da je na Karaburmi naletio na oca i dvoje djece na pješačkom prelazu, od kojih je jedno dijete preminulo.

Portparolka Prvog osnovnog suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je da je odlukom vijeća preinačeno rješenje sudije za prethodni postupak i da je osumnjičenom određen pritvor koji će se računati od dana i časa lišenja slobode.

Ovom odlukom je takođe ukinuta mjera zabrane napuštanja boravišta bez odobrenja suda i privremeno oduzimanje vozačke dozvole koju je umjesto pritvora u srijedu L.G. odredio sudija za prethodni postupak.

Pritvor mu je odlukom veća danas određen zbog opasnosti od bjekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao d aponovi krivično djelo.

Prvo osnovno javno tužilaštvo, podsjetimo, uložilo je danas žalbu na rješenje Prvog osnovnog suda kojim je odbijen predlog za određivanje pritvora Lazaru G. (38), koji je pregazio dva dječaka na Karaburmi, kao neosnovan, a kojim je sud osumnjičenom odredio mjeru zabrane napuštanja boravišta uz privremeno oduzimanje vozačke dozvole.

Jedan od dvojice dječaka koje je bahati vozač u nedjelju uveče pokosio na Karaburmi, devetogodišnji Stefan B, juče je preminuo od posljedica zadobijenih povreda.

U ulici Marijane Gregoran na Karaburmi i dalje stoje okupljeni građani kako bi izrazili tugu zbog devetogodišnjeg dječaka koji je poginuo i nezadovoljstvo što je vozač koji ga je automobilom udario na slobodi.

Protest je počeo sinoć, a vijest da je preminuo dječak na ulicu Marijane Gregoran na Karaburmi je izvela nekoliko stotina žitelja tog beogradskog naselja.

Podsjetimo, Stefan i njegov petogodišnji brat prelazili su pješački prelaz u ulici Marijane Gregoran sa ocem kad je na njih velikom brzinom naletio automobil koji je vozio Lazar G.

Ostavite komentar: