Haos u Kosovu Polju: Policajci pretučeni u lokalu brze hrane VIDEO

U Kosovu polju danas pospodne oko 14 časova došlo je prov do fizičkog sukoba više osoba, a onda i do pucnjave. U tuči i pucnjavi povrijeđeno je šest osoba među kojima i dva policajca, a sve zbog kazne vlasniku lokala brze hrane.

Sukob je počeo kada su se pojavila dvojica policajaca, koji su izrekli kaznu vlasniku lokala brze hrane, kada su gosti ustali i nasrnuli na policiju, zbog čega je jedan policajac izvadio pištolj i počeo da puca u zemlju kako bi zaplašio muškarce koji su krenuli na njega i njegovog kolegu.

Policija je oko 14 časova obaviještena, sa inicijalnom informacijom da su povrijeđena dva policajca, nakon čega je više jedinica izašlo na teren.

„Na osnovu preliminarnih podataka, jedno lice je zadobilo tjelesne povrede iz vatrenog oružja, dok je tokom fizičkog sukoba tjelesne povrede zadobilo pet osoba, od čega su dvojica policajci. Svi su poslati na liječenje“, saopšteno je iz Kosovske policije bez drugih detalja i informacija o okolnostima slučaja, javlja portal Kossev.

Policija je poslije smirivanja privela dvojicu osumnjičenih. Nije precizirano da li je riječ o civilima ili policijskim službenicima.

U međuvremenu, tužilac nadležan za slučaj koji se danas dogodio u Kosovu Polju, Armend Hamiti, rekao je za prištinske medije da se sukob dogodio nakon što su pripadnici policije izrekli novčanu kaznu vlasniku lokala brze hrane.

„Sukob se dogodio nakon što je policija izrekla novčanu kaznu, gdje su potom neki ljudi izašli da ometaju policiju u radu“, kazao je Hamiti, prenosi “Nova.rs”.

Dodao je da je policija, u okviru svojih ovlašćenja, pucala u zemlju.

Između ostalog, izjavio je da je istraga u toku, te da se trenutno u policijskoj stanici saslušava šest osoba.

„Još uvijek nema odluke o hapšenju, a trenutno se u policijskoj stanici ispituje šest osoba”, naveo je.

 

 Ostavite komentar: