Dijete stradalo u blizini kuće! Sveštenik optužen da je usmrtio dječaka ostaje “iza brave”

Svešteniku J.S. (27) iz Ljubovije zbog sumnji da je prije tri dana usmrtio 15-godišnjeg dječaka svojim automobilom, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Loznici odredio je, na zahtjev Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, pritvor do 30 dana.

On je danas saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja.

Podsjećanja radi, J.S. je upravljao vozilom “subari” kojim je u utorak uveče u mjestu Donja Ljuboviđa naletio na petnaestodišnjeg pješaka R.Đ.

Dječak se vraćao autobusom kući iz srednje škole u Ljuboviji i iza zadnje strane autobusa je krenuo preko puta, kada je na njega iz suprotnog pravca naletio automobil kojim je upravljao J.S.

Od zadobijenih povreda dječak je preminuo na mjestu nezgode, a povređeni sveštenik je lakše povrijeđen zbog čega je bio hospitalizovan u lozničkoj bolnici. On je u srijedu oko podne otpušten iz bolnice, nakon čega je priveden u policiju gdje je, po nalogu tužioca zadržan 48 sati.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici za Telegraf.rs su istakli da u interesu istrage ne mogu da daju više informacija, kao i koje će istražne radnje preduzimati.

Ostavite komentar: