Brat ga našao krvavog: Maloljetnici pretukli dječaka kada se vraćao iz škole

Učenik sedmog razreda novosadske Osnovne škole “Ivan Gundulić” pretučen je juče popodne na putu do kuće, a kako se saznaje, njega su napala sedmorica tinejdžera i nanijela mu lake tjelesne povrede.

“Incident se dogodio po završetku druge smjene u školi. Naime, kada je učenik krenuo kući sačekala ga je grupa tinejdžera nedaleko od škole koji su ga navodno napali, srušili na zemlju i šutirali. Majka pretučenog dječaka obavijestila je policiju o incidentu i dostavila medicinsku dokumentaciju iz Hitne pomoći u kojoj se navodi da je dječak zadobio lake tjelesne povrede glave i nalazi se trenutno na kućnom liječenju”, rekao je za Blic izvor iz novosadske policije.

Dodaje da je o svemu obavješteno nadležno javno tužilaštvo koje ispituje sve okolnosti koje su dovele do ovog incidenta.

“Prema prvim informacijama u grupi koja je sačekala pretučenog dječaka bilo je šest maloljetnih srednjoškolaca i dječak koji sa žrtvom ide u razred. Pretpostavlja se da je ovaj incident posljedica ranijih nesuglasica između žrtve i dječaka koji ide sa njim u razred ali čitav slučaj komplikuje činjenica da su vinovnici ovog događaja svi maloljetnici te da tužilaštvo mora sa posebnom pažnjom od svih uzeti izjave u prisustvu roditelja ili staratelja. Tek kada se utvrdi ko je tukao povrijeđenog dječaka, da li jedan dječak ili više njih, tek tada će tužilac moći da okvalifikuje djelo i da eventualno protiv osumnjičenih pokrene postupak”, objašnjava sagovornik.

Majka pretučenog dječaka kaže da je pretučenog dječaka našao brat, dok je ovaj ležao na zemlji i da ga je doveo kući “krvavog i sa podlivima, te da mu je curila krv iz nosa”.

Direktor OŠ “Ivan Gundulić” Lidija Radulović izjavila je za Blic da je o incidentu obaviještena od strane majke povrijeđenog učenika koji danas nije došao u školu.

“Naša škola daje sve od sebe da zaštiti svoje učenike, a budući da se ovaj incident dogodio van škole i niko od zaposlenih u školi nije bio svjedok nemilog događaja mi čekamo zvaničan izvještaj policije. Naravno da će se škola uključiti u ovaj slučaj i pomno ga pratimo i naravno da ćemo nakon policijske istrage uraditi sve što je u našoj nadležnosti kako se takve stvari više ne bi dešavale”, istakla je Radulović.

Ostavite komentar: