Migrant na TikToku objavio video sinoćnjih dešavanja iz migrantskog kampa

Nasib Saadat, migrant koji je trenutno smješten u migrantskom kampu u Blažuju, objavio je na svom TikTok profilu video na kojem se vidi kako veća grupa migranata baca kamenice prema zgradi ispred koje se nalaze i policijski automobili MUP-a Kantona Sarajevo.

Dva policijska službenika su zatražila medicinsku pomoć nakon što je došlo do sukoba između migranata u migrantskom centru u Blažjuju kod Sarajeva. Oštećeno je i nekoliko policijskih automobila.

Kako su obavijestili iz MUP-a KS, u 20:00 sati su dobili informacija od službenika privremenog imigracionog centra “Blažuj” da je došlo do okupljanja više osoba koja borave u navedenom centru i međusobne tuče.

https://www.tiktok.com/@nasibsaadat/video/6919965048794385665?sender_device=pc&sender_web_id=6920142949679023622&is_from_webapp=v2

“Na mjesto događaja je upućeno više policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane korisnika imigracionog centra. Tom prilikom su lakše povrijeđena dva policijska službenika i jedan službenik imigracionog centra. Takođe, oštećeno je više motornih vozila vlasništvo Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i IOM-a, kao i prostorije prihvatnog centra, kompjuterska i uredska oprema u pomenutom centru”, naveli su iz MUP-a KS.

https://www.tiktok.com/@nasibsaadat/video/6919947218535320834?sender_device=pc&sender_web_id=6920142949679023622&is_from_webapp=v2

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

“Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se dalji rad na utvrđivanju svih okolnosti, u cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela nasilničko ponašanje, laka tjelesna ozljeda, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, krađa i oštećenje tuđe stvari”, poručuju iz MUP-a KS.

 

 

Ostavite komentar: