“Marš, stoko jedna bezobrazna”: Načelnik Šipova psovao i vrijeđao novinare VIDEO

03.04.2024. | 18:05

Načelnik Šipova i bivši poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milan Kovač napao je danas novinarku Capitala Bojanu Ninković i glavnog i odgovornog urednika Sinišu Vukelića, uputivši im brojne uvrede i psovke.

Novinarka je pozvala Kovača i zatražila komentar u vezi sa prinudnom naplatom obveznica njegove Drvne industrije Šipovo, ali umjesto odgovora dobila je salvu najgnusnijih uvreda.

Naime, na zvaničnoj stranici Centralnog registra hartija od vrijednosti Banjaluka ove godine objavljena je obavijest u kojoj je stajalo: „Postupak prinudne naplate 8. anuiteta obveznice lokalne oznake DISV-O-A emitenta Drvna industrija Šipovo doo Šipovo,  pokrenut je dana 27.03.2024.godine zbog neplaćanja u roku“, piše Capital.

Dva dana nakon toga na sajtu Centralnog registra objavljeno je obavještenje o obustavljanju postupka prinudne naplate jer su obaveze izmirene.

Kovača, koji je inače vlasnik Drvne industrije Šipovo, nazvali su kako bi zatražili objašnjenje zašto je došlo do postupka prinudne naplate.

Umjesto obrazloženja i uljudnog odgovora da je, dan nakon što je Centralni registar objavio navedeno obavještenje, izmirio obaveze, dobili su najprizemnije uvrede.

-Kad je objavljeno, šta lupaš? Šta izmišljaš. Nemoj da lažeš. Šta će biti objavljeno kad je plaćeno 28. marta – vikao je Kovač. Nakon što mu je novinarka rekla da je ovaj podatak objavljen na stranici Centralnog registra 27. marta Kovač je nastavio:

-Ma marš šta izmišljaš stoko jedna. Stoko jedna bezobrazna. Šta me urnišete više. Je**m vam mater i tebi i onom tvom šefu – prostački je galamio Kovač. Nije mu zasmetalo ni to što ga je novinarka upozorila da se razgovor snima.

-Neka se snima objavi slobodno. Šta me urnišete? Stoke jedne bezobrazne – nastavio je načelnik Šipova sa najprizemnijim uvredama.

Nedavno je niz najbrutalnijih uvreda iznio i na račun novinara portala „Naratorium“ Haruna Dinarevića i Alene Beširević.