Dodik pohvalio policiju: Pripadnici MUP-a Srpske nezamjenjiv dio bezbjedonosnog sektora

03.04.2024. | 14:34

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova profesionalnim radom uspješno obavljaju zadatke u borbi protiv svih bezbjednosnih prijetnji, potvrđujući da su jedan od ključnih faktora i nezamjenjiv dio bezbjednosnog sektora Republike Srpske.

Dodik je istakao da se pripadnici MUP-a, njegujući dugogodišnje tradicije i prateći savremene tokove, danas svrstavaju u red vrhunski organizovanih službi bezbjednosti.

“Ovaj datum podsjeća nas na značaj mira i slobode, te sjećanje na sve one koji su se borili za te vrijednosti. Svim pripadnicima policije koji su utkali svoje živote u temelje Republike Srpske odajemo posebno počast i izražavamo svoje duboko poštovanje i zahvalnost”, naveo je Dodik u čestitki povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske koju je uputio ministru unutrašnjih poslova Siniši Karanu, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i pripadnicima MUP-a.

On je, u ime građana Republike Srpske i u svoje ime, svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske čestitao dan obilježavanja njihove službe i posvećenosti.

“Želim vam srećan Dan policije, profesionalne uspjehe, mnogo lične i porodične sreće i da nam se Republika Srpska razvija, da je svi zajedno čuvamo za buduće generacije”, navodi se u čestitki predsjednika Srpske.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova.