Izašli na biračka mjesta: Dodik i Cvijanovićeva glasali na izborima

Srpski član predsjedništva BiH, Milorad Dodik, i predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, glasali su na opštim izborima.
Dodik je svoju izbornu dužnost obavio u Laktašima. On je sa suprugom Snježanom u 11 časova glasao na biračkom mjestu u Domu kulture u Laktašima. Glasački listić ubacio je u kutiju okruženim brojnim kamerama i objektivima aparatima.

Cvijanovićeva je glasala u Školi za slušno oštećene u naselju Paprikovac u Banjaluci. Ona i Dodik su kandidati SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH, odnosno predsjednika Srpske.
U Bosni i Hercegovini se danas održavaju opšti izbori na kojima se direktno bira čak 518 članova organa vlasti. Biračka mjesta će biti otvorena od sedam do 19 sati.

Građani BiH biraju tri člana Predsjedništva BiH (dva u FBiH jednog iz Srpske), 42 poslanika u Predstavnički dom BiH, od kojih je 14 iz RS; predsjednika i dva potpredsjednika Srpske; 98 poslanika u Parlament FBiH, 83 poslanika u Narodnu skupštinu Srpske, te poslanike u skupštine 10 kantona u FBiH.
Osim listića za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH, glasači u Srpskoj dobiće još dva – jedan za Narodnu skupštinu i drugi za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Ostavite komentar: