Dodika naljutio Milatović: Izjava predsjednika Crne Gore uvreda za Republiku Srpsku

02.03.2024. | 21:14

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da izjava predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da će posjetiti i da poznaje samo BiH, bez entiteta, predstavlja uvredu za Republiku Srpsku i negiranje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Dodik je naveo da je bio u posjeti Skupštini Crne Gore i predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću, da ne poznaje unutrašnju komunikaciju struktura vlasti u Crnoj Gori, ali da nije ni očekivao da će da ga pozove Milatović, niti da se sastane sa njim.

“Kako će proći kad bude došao u Sarajevo, vidjećemo. Jer možda ga i pustimo da se sastane samo s muslimanima, ali to onda nije BiH”, naveo je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

Dodik je izrazio nadu da će u narednom periodu jačati one snage koje će vratiti Crnu Goru u savezništvo sa Srbijom i u zajedništvo sa srpskim narodom.

Milatović je reagujući na nedavnu Dodikovu posjetu Podgorici rekao da je ona bila organizovana na čudan način, jer nisu bili uključeni ni predsjednik države ni Vlada.

“Meni je dolazak Dodika, skoro pa nenajavljen, bio pomalo čudan. Gospodin Dodik je predsjednik Republike Srpske, moji stavovi o Bosni i Hercegovini su veoma jasni i doživljavam je kao jednu cjelovitu državu i tu je sva priča koju imam sa gospodinom Dodikom u tom smislu završena”, rekao je predsjednik Crne Gore.