Šta je Redžep Tajip Erdogan rekao o BiH: “Doprinos Turske po ovim pitanjima biće sve jači”

02.03.2024. | 18:18

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da su očuvanje jedinstva, mira i stabilnosti Bosne i Hercegovine i produbljivanje odnosa između dvije zemlje veoma važni za Ankaru, kao i da će odlučan, iskren i konstruktivan doprinos Turske po ovim pitanjima biti sve jači.

Erdogan se na marginama 3. Diplomatskog foruma u Antaliji sastao s predsedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, članovima Predsjedništva Denisom Bećirovićem i Željkom Cvijanović, prenosi Anadolija.

Iz Direkcije za komunikacije Predsjedništva Turske navedeno je da je na sastanku bilo riječi o odnosima Turske i BiH, regionalnim i globalnim pitanjima.

Erdogan je istakao da su očuvanje jedinstva, mira i stabilnosti BiH i produbljivanje odnosa između dvije zemlje veoma važni za Turksku, i da će se odlučan, iskren i konstruktivan doprinos Ankare po ovim pitanjima sve više nastaviti.

Turski predsjednik je izjavio kako će se nastaviti preduzeti koraci za povećanje obima trgovinske razmene dvije zemlje i njihove saradnje na svim poljima.