Policija uhapsila četiri maloljetnika: Oglasila se škola u koju je učenik donio pištolj

29.03.2024. | 14:06

Nakon pronalaska pištolja kod učenika Tehničke škole u Gradišci, direktor ove škole Vlado Tomić za “Nezavisne novine” objasnio je šta se tačno desilo pojasnivši da se radi o učeniku prvog razreda, te precizirao koje mjere je škola preduzela.

Kako je naveo, juče u 12.30 časova učenici prvog razreda prijavili su školskom pedagogu da je jedan učenik tog razreda donio u školu okvir sa mecima.

“Pretresom torbe učenika utvrđeno je da je informacija tačna. Odmah je obaviješten školski policajac koji je napravio zapisnik i konstatovao da se radi o plinskim mecima. Pozvani su roditelji i pripadnici kriminalističke policije. Naknadno je pronađen i startni pištolj koji je policija oduzela zajedno sa okvirom“, naveo je Tomić.

Kako je dodao, maloljetni učenik je dalje uz pratnju roditelja sproveden u policijsku stanicu Gradiška gdje se sprovodi dalja istraga.

“Jutros u 7.30 časova u prostorijama škole održan je sastanak Multisektorskog tima, kojem su prisustvovali predstavnici policije, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, kao i članovi tima zaposlenih u školi”, pojasnio je Tomić za “Nezavisne“.

Dodao je da je jutros pedagodško-psihološka služba obavila razgovor sa svim učenicima koji pohađaju odjeljenje u koje ide ovaj učenik.

“Svim učenicima u školi je naglašeno da da se mogu obratiti pedagoško-psihološkoj službi, ukoliko budu imali potrebu za razgovorom”, pojasnio je Tomić.

Takođe je rekao da će naredne sedmice biti održani roditeljski sastanci i ponovni sastanak Multisektorskog tima, a nakon toga Nastavničko vijeće će preduzeti adekvatne zakonske mjere.

“Navedeni učenik je udaljen sa nastave do donošenja odluke Nastavničkog vijeća. Nastava se danas odvija redovno prema rasporedu”, zaključio je Tomić.

Podsjećamo da je Policijska uprava Gradiška radeći po prijavi školskog policajca, saopštila da je uhapsila četiri maloljetnika zbog sumnje da su dogovarali da počine imovinsko krivično djelo.

Nastavljajući rad po prijavi da je maloljetnik donio startni pištolj u školu, policijski službenici su došli do saznanja, da je donio startni pištolj u školu kako bi ga predao drugim maloljetnicima u svrhu izvršenja imovinskih krivičnih djela.

Maloljetnike terete za krivično djelo dogovor za izvršenje krivičnog djela.

“O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, protiv četiri maloljetnika”, navode iz PU Gradiška.