Pravo vrijeme za pošumljavanje: “Standard” Prnjavor donirao 1.000 sadnica

20.03.2024. | 10:36

Prnjavorska kompanija “Standard” donirala je, u dogovoru sa “Šumama RS”, Šumsko gazdinstvo Prnjavor/Gradiška, 1.000 sadnica smrče za pošumljavanje.

Generalni direktor kompanije “Standard”, Veliša Malobabić istakao je da su današnjom akcijom pokazali da nastavljaju da djeluju kao društveno odgovorna kompanija.

“Kao kompanija koja više od 20 godina sarađuje sa najvećim svjetskim industrijskim brendom IKEA-om, permanentno usmjeravamo pažnju na podizanje svijesti naših zaposlenih i društva u cjelini na važnosti očuvanja ekosistema i brige o istom”, rekao je Malobabić.

Malobabić naglašava da današnje prisustvo predstavnika Vlade Republike Srpske i Javnog preduzeća “Šume Republike Srpske” dokazuje da takva svijest postoji i kod samih institucija.

“Opredjeljenja smo da i dalje kao kompanija stavimo sve resurse na raspolaganje institucijama sistema, a kako bi ovakve i slične akcije dobile jos jači intenzitet i pažnju. Apelujemo da, kao sistem, zajednički radimo i analiziramo sve projekcije za budućnost, jer nas kao privrednike i državu čekaju veliki izazovi u konkurentnosti na globalnom tržištu, a koje možemo pobijediti jedino zajedničkim pristupom i strategijom koja podrazumijeva automatizaciju proizvodnih procesa”, zaključio je Malobabić.