Prnjavorski “Standard” za primjer drugima: Donirali 120 paketa stolova FOTO

01.12.2023. | 14:49

Fabrika namještaja “Standard” Prnjavor danas je donirala 120 paketa stolova ukupne vrijednosti oko 20.000 KM osnovnim školama i dječijim ustanovama.

Donacija povodom obilježavanja 80 godina postojanja fabrike usmjerena je u osnovne škole “Nikola Tesla” i ” Branko Ćopić” u Prnjavoru, Dječiji vrtić “Naša radost” Prnjavor, Dnevni centar “Neven” Prnjavor i Dom “Rada Vranješević” Banjaluka.

Generalni direktor fabrike Veliša Malobabić izjavio je novinarima da “Standard”, osim redovnog poslovanja, nastoji da djeluje i kao društveno odgovorna kompanija.

“Zahvalni smo direktorima i radnicima ovih ustanova na nemjerljivom radu i trudu koji ulažu u mlade”, rekao je Malobabić.

On je istakao da “Standard” ima i dugogodišnju vrhunsku saradnju sa gradonačelnikom Prnjavora Darkom Tomašem i lokalnim institucijama vlasti.

“Ovo je primjer uspješne saradnje koji je vidljiv kroz rezultate našeg poslovanja i djelovanje grada”, rekao je Malobabić.

Malobabić je napomenuo da je jedan od problema sa kojima se suočavaju nedostatak radne snage, koji nastoje da prevaziđu upisom u školama profila zanimanja potrebnih za njihov proces proizvodnje, kao i dokvalifikacijom i prekvalifikacijom radnika.

“Problem nedostatka radnika je prisutan i kod drugih poslodavaca. U saradnji sa lokalnom zajednicom i republičkim institucijama pokušavamo prevazići taj problem, a imamo i nekoliko radnika iz Bangladeša”, rekao je Malobabić.

Prijemu povodom 80 godina rada fabrike “Standard” prisustvovao je gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš, koji je naglasio da je ova fabrika, koja je gotovo u potpunosti izvozno orijentisana, prošle godine imala prihod veći od 35 miliona KM.

“NJihovi izvozni rezultati svrstavaju i fabriku i naš grad među najbolje”, rekao je Tomaš i uputio riječi podrške za nastavak uspješnog poslovanja “Standardu”, koji zapošljava veliki broj radnika, čime se stiču preduslovi i za dalji razvoj lokalne zajednice i poboljšanje životnog standarda.

Direktor Osnovne škole “Nikola Tesla” Prnjavor Milan Vranić zahvalio je fabrici “Standard” za donaciju 25 setova stolova.

“Ovo je druga donacija za našu školu. Oni vode računa o obrazovnim ustanovama, ali i učenicima od kojih će neki sutra biti i njihovi radnici”, rekao je Vranić.

Direktor vrtića “Naša radost” iz Prnjavora Slobodanka Vasić istakla je da će donirana 44 stolića biti iskorištena za potrebe jasličkih grupa djece.