Novi trend među roditeljima: Krste dijete mjesec prije prvog rođendana, da uzmu dupli novac!?

19.05.2024. | 11:17

Obično se krštenje i prvi rođendan djeteta slave u isto vrijeme, ali ako pitate jednu ženu iz Zrenjanina “došla su neka nova vremena”.

Kako priča za Telegraf, sve češće u svojoj okolini čuje kako roditelji prvo prave krštenje djeteta koji mjesec prije prvog rođendana, a potom i sam rođendan. Ideja koja se krije iza ove logike je – da dobiju dupli novac.

Iako nije pravilo, na ovakva slavlja najčešće se dolazi sa kovertom, a ako uzmemo u obzir da biste prvi rođendan slavili zajedno sa krštenjem, onda to znači da praktično dobijate samo jednu kovertu i možda nešto manje novca.

S druge strane, ostaje pomalo nejasno kako se roditeljima isplati da dva puta rezervišu restoran, s obzirom da se cijene mjesta sada najčešće kreću oko 30 evra pa naviše, a često se čeka i mjesecima za termin.

Ako se pak odlučite da proslavu prvog rođendana slavite u igraonici, to zadovoljstvo vas košta između 7.000 i 30.000 dinara.

Računica jedino ima smisla ako nakon krštenja, planirate da pripremite ručak u krugu svog doma.

Inače, cijene krštenja (gdje se naplaćuje) takođe uopšte nisu naivne. Recimo, u Pančevu je jednoj ženi traženo 17.500 dinara po djetetu.

Da li vi znate nekog ko razdvaja krštenje i rođenje prvog djeteta? Pišite nam u komentarima.