Humanost na djelu: U akciji dobrovoljnog davanja krvi prikupljeno 79 doza

01.03.2024. | 16:58

U današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u naselju Koprivna kod Modriče prikupljeno je 79 doza ove dragocjene tečnosti.

Doktor Darko Mikerević iz Službe za transfuziju Doboj rekao je Srni da su se akciji odazvala 94 davaoca, od kojih 15 nisu ispunila uslove za bezbjedno davanje krvi.

“Zadovoljni smo organizacijom akcije, odzivom davalaca i brojem doza krvi prikupljenih doza krvi za potrebe Opšte bolnice u Doboju”, istakao je Mikerević.

On je naveo da su prikupljenim dozama danas u Koprivni i juče u Šamcu, znatno popravljene rezerve krvi svih grupa u dobojskoj Bolnici.

Akciju su zajednički organizovali Društvo dobrovoljnih davalaca krvi “Rafinerije ulja” Modriča, Crkvena opština Koprivna, Humanitarno društvo “Srcem za Modriču” i Humanitarna organizacija “Trojeručica” Eparhije zvorničko-tuzlanska.

Predsjednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi “Rafinerije ulja Modriča” Slavko Jeftić izrazio je zadovoljstvo prikupljenim dozama, ali i druženjem organizatora akcije sa medicinskim osobljem i davaocima.

“Raduje nas da se akciji odazvao znatan broj mladih koji će nastaviti tradiciju organizovanog, dobrovoljnog davalaštva krvi”, istakao je Jeftić.

Sveštanik Srpske pravoslavne crkve u Koprivni Jadranko Stojanović rekao je da je najveće humano djelo jednog čovjeka da da krv bližnjima ili nepoznatim ljudima, čime se spasavaju životi i zdravlje.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi organizovana je u parohijskom domu u Koprivni.

Oznake: Humanost, Krv, Modriča