Veće subvencije, veće i cijene: Poskupio još jedan banjalučki vrtić FOTO

11.06.2024. | 11:49

Nakon što je prije nekoliko dana banjalučke roditelje neprijatno iznenadila vijest o poskupljenju usluga u vrtiću Zvjezdica, iz još jednog obdaništa u gradu stiglo je slično obavještenje.

Kako je krenulo, svi će podići cijene, kaže za BL portal majka čije dijete pohađa vrtić Bajka u Banjaluci, u kojem je, od juče, najavljeno poskupljenje.

“Samo smo dobili obavještenje u Viber grupi da vrtić Bajka svoju uslugu poskupljuje za 100 maraka”, kaže ona za BL portal i  ne krije da je u šoku.

U obavještenju iz vrtića ispisan je novi cjenovnik prema kojem će za uslugu čuvanja jednog djeteta roditelji plaćati 420 KM.

Roditelji kažu da nisu obaviješteni zbog čega je došlo do poskupljenja i na šta odlazi dodatnih 100 maraka, a do zaključenja teksta objašnjenje nismo dobili ni iz vrtića.

Obećane veće subvencije

Subvencije za boravak djece u privatnim vrtićima će u toku ove godine biti podignute dva puta, pa će tako od jula biti povećane na 100 KM za jedno dijete, dok bi od avgusta trebalo da iznose 150 KM, zaključak je jučerašnjeg sastanka predstavnika roditelja sa gradskim menadžerom Bojanom Kresojevićem.

Takođe, subvencije za drugo dijete koje ide u privatni vrtić iznosiće 200 KM.

Kresojević je rekao da će konačno odluku o visini subvencija saopštiti gradonačelnik, koji će detaljno objasniti na koji način će doći do povećanja.

Naime, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je prije nekoliko dana najavio da će u toku ove sedmice saopštiti koliko će iznositi subvencije za privatne vrtiće, koje su do sada bile 60 KM. Nakon toga, vrtić Zvjezdica odlučio se na poskupljenje, a njihov primjer, očigledno, slijedi i Bajka.

Željka Pavlović, BL portal