Cepter donirao objekat za novi vrtić u Dubici: Dodik obećao novac za adaptaciju FOTO

09.06.2024. | 17:28

Vlasnik kompanije “Cepter international” Filip Cepter donirao je kao zadužbinu poslovni objekat kompanije za novi vrtić u Kozarskoj Dubici koji će biti preuređen sredstvima Republike Srpske, čime će biti riješeno pitanje smještaja djece.

Na svečanosti kojoj je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Cepter je rekao novinarima da mu je čast i privilegija da može da na neograničeno vrijeme ustupi djeci Kozarske Dubice objekat za vrtić koji će moći da primi do 300 djece.

“Tu smo da im donesemo i promovišemo i neke nove vrijednosti i radujem se samom početku. Radujem se onima koji su objekat prihvatili”, rekao je Cepter.

Dodik je ukazao na emotivnu vezanost Filipa Ceptera /Milana Jankovića/ za rodno mjesto i zahvalio mu za ideju i spremnost da da na korištenje jedan takav objekat koji će biti dograđen za 300 djece.

“To znači da je trajno riješeno pitanje smještaja djece u vrtiću ovdje u Dubici”, rekao je Dodik.

On je najavio da će biti uređena infrastruktura oko objekta i napravljen kružni tok, a da će iz republičkih izvora biti obezbijeđen novac za adaptaciju objekta i nabavku odgovarajućih sadržaja kako bi vrtić što prije počeo sa radom.

Prema njegovim riječima, Dubica će biti jedna od rijetkih opština u kojoj će smještaj djece u vrtićima biti sveobuhvatan.

“Želimo da u svim vrtićima širom Republike Srpske izgradimo kapacitete da se sva djeca vrtićkog uzrasta nalaze u tim ustanovama”, rekao je Dodik novinarima.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je riječ o velikoj donaciji kompanije “Cepter” s obzirom da godinama postoji problem sa nedostatkom kapaciteta u postojećim vrtićima u koje ne može da se upiše više od 50 odsto djece.

“Postojala je i ideja da se gradi potpuno novi vrtić, međutim u dobroj komunikaciji predsjednika Dodika i gospodina Ceptera došlo se do saznanja da postoji objekat koji je rapoloživ i koji se uz sanaciju može koristititi kao objekat vrtića”, dodao je Reljić.

On je naveo da je objekat, površine veće od 2.600 metara kvadratnih, danas dodijeljen opštini u trajno vlasništvo kao zadužbina Filipa i Madlene Cepter i da bi vrtić trebalo da bude u funkciji za godinu dana.

“Biće to jedan od najljepših i najuređenijih vrtića u Republici Srpskoj”, rekao je Reljić i zahvalio Cepteru i Dodiku koji su inicirali ovu ideju.

On je naglasio da Kozarska Dubica ovim rješava veliki problem u korist djece da bi imali što bolje vrtićke uslove.