Pita se zašto je Duduković dao otkaz? Topić: “Vodovod” zaposlio stotinu novih radnika

27.02.2024. | 16:17

Tvrdim da je banjalučki “Vodovod” primio stotinu novih radnika u proteklom periodu i da sada ima preko 440 zaposlenih ukupno, istakao je odbornik SNSD-a Dragoslav Topić tokom rasprave o dnevnom redu na današnjoj sjednici.

Topić smatra da je upravo to glavni razlog zbog kojeg je dosadašnji direktor “Vodovoda” Predrag Duduković danas podnio neopozivu ostavku na ovu poziciju.

“U nedostatku novca niste u mogućnosti da finansirate popravke i ne možete obezbjediti vodu na Manjači. Jer sve trošite na plate zaposlenima”, smatra Topić.

Topić tvrdi i da je Gradska uprava iz Slovenije dobila mogućnost za rješavanje problema vodosnabdijevanja platoa Manjače.

“Imam informacije da su naši ljudi koji žive u Sloveniji, a koji su sa Manjače, nudili da sami riješe, svojim novcem, problem vodosnabdijevanja. To je Gradska uprava odbila”, ističe on.

Na kraju ističe i da mu je čudno to što se za projekat bazena Banjica na Manjači, za kojeg je planirano da košta 800 hiljada maraka, dok se sada traži dodatno jedan milion.

Sa brojnim stanjem radnika u “Vodovodu”, koje je iznio Topić, ne slaže se Dragan Milanović odbornik PDP-a. On tvrdi da je danas u “Vodovodu” zaposleno tačno 380 radnika, ili kako kaže, 28 više nego što je bilo tokom prošle uprave.

Srđan Banović, BL portal