U Skupštini po starom: Subvencije za javni prevoz i Evropska kuća u Banjaluci skinuti sa dnevnog reda

27.02.2024. | 11:56

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković, prije rasprave o dnevnom redu, istakao je da su od strane Komisija skinute dvije tačke. Tako se danas, po svemu sudeći,  neće raspravljati  o subvencijama u javnom gradskom i prigradskom prevozu, kao i o dodjeli u zakup poslovnih prostorija Delegaciji EU u BiH.

Na ovo Ninkovićevo obavještenje odmah je reagovao predsjednik kluba odbornika PDP-a u banjalučkoj Skupštini Dragan Milanović, za kojeg je ova praksa, kako je rekao, nastavak destruktivne politike skupštinske većine pod vođstvom SNSD-a.

“Po običaju, kršeći zakon skidate brojne bitne tačke sa dnevnog reda. Iako je sud zvanično rekao da je to nezakonito vi nastavljate da radite istu stvar, danas nećemo raspravljati o subvencijama za javni prevoz i ljudi će ispaštati”, istakao je Milanović.

Pored “skidanja” tačaka, prije samog izjašnjavanja o dnevnom redu, desetak novih tačaka predložili su gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i od predsjednik Skupštine Ljubo Ninković.

Odbornici nisu dobili materijale za nove, predložene tačke, zbog čega ponovo nisu krili nezadovoljstvo.

Jedan od njih je i odbornik “Ujedinjene Srpske” Neven Stanić, koji je zatražio materijale, kao i pauzu prije toga, kako bi se odbornici upoznali sa predloženim.

Srđan Banović, BL portal