Banjalučka skupština opet radi: Stanivuković najavio početak izgradnje “Palasa” do sredine aprila

27.02.2024. | 10:31

Izgradnja novog hotela “Palas” bi trebalo da počne do sredine aprila, i neće se stati dok sve ne bude gotovo, jer sve imamo spremno i pripremljeno, istakao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u odgovoru na pitanje odbornika pokreta “Narodni front – Banjaluka zove” Saše Lazića, tokom aktuelnog časa na početku 16. redovne sjednice Skupštine.

Lazić je gradonačelnika upitao koliko će koštati izgradnja novog hotela, kao i koliko je koštalo rušenje starog objekta i odvoz otpada.

Na pitanje odbornika Stanivuković je dao precizne odgovore.

“Hotel Palas, ovdje se radi o najvećem objektu koji će biti izgrađen u Srpskoj, cijena rušenja je bila tri miliona, to je plaćao investitor, kao i odvoz. Sa treće strane, izgradnja će koštati 150 miliona maraka”, naglasio je gradonačelnik.

Dodao je i da će planirani hotel biti i najluksuzniji objekat u Srpskoj, sa mnoštvom neophodnog sadržaja za Banjaluku.

“U prizemlju će biti poslovni prostori, tržni centar, sa kongresnom dvoranom do hiljadu mjesta, za sve događaje. Hotel će od dodatnih sadržaja imati, na 11. spratu velnes i spa centar, hotel će imati pet zvjezdica. Riješićemo problem nedostatka smještajnih kapaciteta. Šoping centar, restorani sve će biti u ovom objektu na jednom mjestu”, istakao je on.

Pored pitanja novog hotela “Palas” odbornici će danas raspravljati o velikom broju važnih pitanja. Tako se na dnevnom redu našao zajam Zavodu za izgradnju, usvajanje Studije javnog prevoza u Gradu, subvencije u javnom gradskom i prigradskom prevozu i program dodjele subvencija poslovnim subjektima za 2024. godinu.

Srđan Banović, BL portal