Marić i vatrogasci sa aerodroma poručili: Stanivuković ima sedam dana ili slijede tužbe VIDEO

Neuslovna spavaona u okviru garaže, u kojoj su kamioni i zapaljive materije. Iz radne prostorije odmah ulaz u prljavi toalet. Iz hodnika sa ormarima i opremom ulaz u skučenu i ruiniranu kuhinju od oko dva kvadrata.

Tako izgledaju uslovi u kojima na Aerodromu Banjaluka borave banjalučki vatrogasci, a snimak iz njihovih prostorija objavio je Božo Marić, predsjednik Sindikata uprave RS. Marić mjesecima tvrdi da vatrogasaci na Aerodromu rade smjene i po 16-17 sati, što je suprotno zakonu, piše Srpskainfo.

“Bez obzira na sve pritiske mi smo danas održali sastanak sa vatrogascima GU BL na Aeorodromu Banjaluka. Pozivamo gradonačelnika Draška Stanivukovića da u roku od sedam dana organizujemo sastanak, u suprotnom će advokati Sindikata uprave uzeti stvari u svoje ruke. Čekamo termin za sastanak ili tužbe”, objavio je Marić na društvenim mrežama.

Kako kaže, bilo je perioda kada su profesionalni vatrogasci boravili i u kamionima.

“Nije ovo stvar Draška, Janka ili Marka, već Aerodroma koji iz godine u godinu obećava da će riješiti ovo pitanje. Draško je trebao prije mjesec-dva, kada je potpisao ugovor o pružanju usluga, da zaštiti ove ljude kako im je i obećao”, dodaje Marić.

Ostavite komentar: