“Srcem za Marušku”: Pomozimo sedmogodišnjoj djevojčici da prohoda i progovori FOTO

15.05.2024. | 13:26

U Brčkom će sutra početi humanitarna akcija “Srcem za Marušku” za nastavak liječenja sedmogodišnje Maruške Jukić iz tog grada koja je oboljela od cerebralne paralize i drugih bolesti.

Humanitarnu akciju pokrenule su kolege Maruškine majke Ljudmile iz Poljoprivredne i medicinske škole u Brčkom, gdje je Ljudmila nastavnik srpskog jezika i književnosti.

Zamjenik direktora Poljoprivredne i medicinske škole Vedrana Dragićević rekla je da je Maruška trenutno na liječenju u Novom Sadu gdje ide na fizikalne i vježbe poboljšanja govora.

– Za te tretmane sedmično je potrebno izdvojiti između 120 i 200 evra. Sa Maruškom je njen otac jer je njoj potpuno potrebna pomoć drugog lica, dok je majka Ljudimila jedina zaposlena u porodici i uporedo se bori sa karcinomom dojke – rekla je Dragičevićeva.

Ona je navela da će doborovoljni prilozi moći da se uplaćuju putem tekućeg računa na ime Ljudmile Pejić Jukić, čiji broj je objavljen na plakatima koji će biti istaknuti na više mjesta u gradu, a građani će moći da ih ostavljaju u kutijama koje će biti postavljene u pravoslavnim hramovima u distriktu.

– Pozivam sugrađane da se u što većem broju odazovu ovoj humanitarnoj akciji kako bi Maruški omogućili da prohoda i da progovori – poručila je Dragičevićeva.

Humanitarnu akciju “Srcem za Marušku” podržalo je Udruženje građana “Vjera i nada” iz Brčkog, koje okuplja oboljele od mišićne distrofije, cerebralne i dječije paralize, mišićne atrofije i ostalih mišićnih i neuromišićnih oboljenja.

U okviru humanitarne akcije, 28. maja u Domu kulture u Brčkom biće organizovan i humanitarni koncert na kojem će učestvovati veliki broj kulturno-umjetničkih društava iz Brčkog.

Humanitarna akcija “Srcem za Marušku” trajaće dva mjeseca, odnosno do 16. jula.