Novac za liječenje najboljeg vozača Formule jedan: Prodati satovi čuvenog Mihaela Šumahera

15.05.2024. | 11:30

Čitavu deceniju nismo vidjeli Mihaela Šumahera, a slavni vozač Formule 1 je tu – među nama.

Otkad je u decembru 2013. doživio nesreću na skijanju na Alpima u Francuskoj, popularni Šumi se u teškom stanju bori za život. Ni dan-danas nikako da ga vidimo, niti saznamo u kakvom je tačno stanju možda i najbolji sportski vozač svih vremena. Ipak, stižu neke druge nove informacije vezano za Šumahera.

Porodica Mihaela Šumahera dobila je milione nakon aukcije na kojoj su prodati satovi čuvenog Nijemca! Konkretno, svjetski mediji pišu da je aukcijska kuća “Kristi” iz Ženeve prodala osam Šumijevih satova za sumu od oko četiri miliona evra!

Najskuplji sat “FP Journe” prodat je za 1,5 miliona evra. Riječ je o satu sa ugraviranom porukom koji je Šumaheru za Božić poklonio direktor Ferarija Žan Tod. Mišljenje je da je ovaj sat prodat čak

– Kolekcionari su oduševljeni što su otkrili ove satove. “Kristi” se iskreno zahvaljuje porodici Šumaher na poverenju i njihovoj želji da podele ova remek-djela sa drugim strastvenim kolekcionarima širom svijeta. Ponosni smo što predstavljamo ove jedinstvene satove koji pripadaju jednoj od najslavnijih legendi Formule 1. Izuzetan trenutak, kako za ljubitelje satove tako i za fanove F1 – saopštili su iz “Kristija”, navodi Sportal.

Drugi po vrijednosti prodatih satova “Royal Oak”, kompanije “Audemars Piguet”, prodat je za 450.000 evra i nadmašio je prvobitnu procjenu od 250.000 evra.

I ostali satovi imali su zavidnu cijenu, pa su svi zajedno prodati za četiri miliona evra, a razlog prodaje je taj kako bi se finansiralo enormno skupo liječenje čuvenog vozača Formule 1.