Poznati psiholog otkrio kako biti vjeran: Evo zašto muškarci u braku varaju žene

10.06.2023. | 18:45

Ruski psihoterapeut i seksolog Artem Tolokonin progovorio je o prevarama i o ljudima koji ulaze u afere.

Tolokonin je privukao veliku pažnju ljudi kada je odgovorio na pitanje kakve osobine treba da imaju žene da ih muškarci ne bi varali.

Prema njegovim riječima, ovdje su presudni unutrašnji, a ne spoljašnji kvaliteti. Jedna od osobina koju žena treba da posjeduje jeste samopouzdanje u kombinaciji sa trunčicom samoljublja.

“Kada se žena osjeća kao nešto posebno kao rijedak dijamant, kada sebe vidi kao jedinstvenu ličnost, ako sigurna u sebe i svoje kvalitete i emituje sreću i seksespil, onda je vjerovatnoća da će je partner prevariti ili napustiti gotovo minimalna”, kaže Tolokonin i dodaje: “Osim toga, manje je vjerovatno da će muškarci prevariti žene koje se ne plaše preljube. Privlačimo u život ono čega se plašimo. Ako se žena ne plaši izdaje svog partnera, onda će vjerovatnoća da će on švrljati biti minimalna”.

Ništa manje važna, nastavio je Tolokonin, jeste sposobnost da nesebično voli partnera i postara se da se osjeća prijatno i udobno u njihovoj vezi:

“Onda partner osjeća sve što mu je potrebno u životu od žene, ako ima sve što mu je potrebno, drugačije će posmatrati druge žene, odnosno izazovi “sa strane” će mu biti manje privlačni.”

Na kraju, Tolokonin navodi da je veoma važno u kakvoj je porodici žena odrasla.

“Kada roditelji, bake i deke nisu varali, a u porodici je vladao sklad, red, sreća i ljubav, to je takođe veoma dobar obrazac da se stvori odnos u kojem neće biti varanja. Pošto toga nema u njenom sjećanju, ovo bolno iskustvo (ako je bilo još više kod njenih roditelja, bake i djede) neće dominirati”, zaključio je stručnjak.