Pomoću ovih prirodnih preparata možete smanjiti alergiju

Alergije obično imaju osobe koje imaju slabiji imunitet. Uprkos širokom spektru alergija i još većem broju medicinskih sredstava, nakon nekog perioda organizam stekne imunitet na određeni lijek, pa se za problem s alergijama preporučuju prirodni preparati.
Pozitivni efekti

Sredstva prirodnog porijekla kod svih tipova alergija mogu u praksi izazvati brojne pozitivne efekte manjeg ili većeg značaja. Ovo su dva prirodna preparata za alergijske reakcije na tijelu koje će smanjiti svrab i ublažiti crvenilo.

Kozije mlijeko smanjuje upale u digestivnom traktu nastale zbog netolerancije na sastojke iz nekih namirnica. Ublažava alergijske reakcije na koži i blagotvorno djeluje na dišne organe, pročišćavajući ih.

S lakoćom se vari i preporučuje svim uzrastima, a posebno u razvoju djece. U čašu kozijeg mlijeka sitno izrendajte blag sapun. Neka smjesa malo odstoji pa je mažite na zahvaćeno područje tri puta dnevno.

Normalan proces

Takođe, kokosovo ulje smatra se boljim lijekom za ekcem od mnogih konvencionalnih medikamenata. Ublažava crvenilo i reducira svrab hidrirajući površinu kože, istovremeno sprečavajući ljuštenje i pucanje zahvaćene zone.

Osim toga, kokosovo ulje podstiče normalan proces varenja i regulira nivo holesterola i glukoze u krvotoku. Konzumirajte 2-3 kašike kokosovog ulja svakog dana ili ih nanesite na ugroženu kožu, savjetuju stručnjaci.

Ostavite komentar: