Pomažu da smanjite apetit: Ove namirnica suzbijaju glad

Postoje načini da smanjite apetit, a da to ne utiče loše na vaše tijelo.

Prirodni načini da spriječite prejedanje i te kako postoje, a određene namirnice djeluju kao prirodan lijek za suzbijanje apetita. Ukoliko stalno osjećate glad i želite da se riješite tog osjećaja, bilo bi dobro da unesete ovih sedam namirnica u svoj jelovnik, budući da one pomažu u tome.

Voda

Voda je vjerovatno najpoznatiji supresor apetita, a istraživanja pokazuju da ispijanje dvije čaše vode može smanjiti kalorijski unos određenog obroka i za 80 kalorija.

Crna čokolada

Naučnici kažu da crna čokolada sadrži stearičnu kiselinu, koja pomaže da se izborite sa glađu. Važno je, međutim, da se odlučite za čokoladu koja ima minimum 70 odsto kakaa.

Kafa

Kofein ubrzava metabolizam i duže vas drži sitim, zbog čega se i kafa nalazi na listi namirnica koje će spriječiti da osjećate glad. Uz to, kofein podiže energiju i pomaže da sagorite više masti.

Ovsena kaša

Kada je riječ o ovsenoj kaši, tajna je u vlaknima, kojima je ovaj obrok veoma bogat. Većina ljudi je uglavnom jede za doručak, ali je odličan izbor i kao večera, kada će takođe učiniti da manje osjećate glad.

Zeleni čaj

Oni koji ne piju kafu odlučuju se, uglavnom, za zeleni čaj. On sadrži antioksidanse koji će pomoći da spriječite napade gladi, a poželjno je da ga pijete više puta u toku dana.

Jabuke

Pektin, supstanca koja se nalazi u jabukama, pomaže da se nivo šećera u krvi održi na prihvatljivom nivou, što suzbija glad.

Losos

Losos ima visoke nutritivne vrijednosti i sadrži mnoge zdrave masti u vidu omega-3 masnih kiselina, a bogat je i proteinima. Uz sve to, pomoći će vam da kontrolišete glad.

Ostavite komentar: