Pazite šta jedete ako idete negdje: Ove namirnice mogu izazvati neugodan miris

Prehrana igra temeljnu ulogu u zdravlju i dobrobiti našeg tijela, ali ponekad neka hrana koju konzumiramo može uzrokovati neočekivane probleme, poput lošeg mirisa.

Postoje neke namirnice za koje se zna da uzrokuju neugodne mirise, uključujući bijeli luk, luk, začinjenu hranu i alkohol. Otkrićemo kako druge manje poznate namirnice, poput paradajza ili tune, mogu uticati na naš miris tijela.

Paradajz

Količina paradajza koju pojedemo povezana je s lošim mirisom koji ispuštamo iz tijela, zbog karotenoida i terpena prisutnih u ovoj hrani.

Mliječni proizvodi

Nedostatak enzima laktaze uzrokuje intoleranciju na laktozu te se nakon konzumacije može dogoditi ispuštanje mirisa koji podsjeća na kupus.

Tuna

Neke vrste riba, poput pastrva ili tune, sadrže kolin (vitamin B4) koji uzrokuje neugodan miris.

Kupus

Neke kategorije kupusa mogu sadržavati sumpor. Ova tvar može izazvati neugodan miris.

Granola

Pšenične žitarice, mekinje, sušeno voće i zob nalaze se u ovoj namirnici. Ako se konzumira u prekomjernim količinama, može pospješiti stvaranje plinova i neugodnog mirisa, piše Msn.

Crveno meso

Meso se sporo probavlja i crijeva ga teško apsorbiraju. Iz tog razloga, ako jedete crveno meso više od dva puta tjedno, mogli biste mirisati neugodnije nego inače.

Ostavite komentar: