Pasulj najveći neprijatelj orgazmu: Šest vrsta namirnica ne bi trebalo da jedete prije seksa

Stručnjaci za seks otkrili su koje vrste hrane smanjuju seksualni nagon i one koje bi partnera mogle odvratiti od dolaska u vašu blizinu.

Salata i sirovo povrće

Iako je sirovo povrće dobro za zdravlje, takođe može biti teško probavljivo i zbog njega se možete osjećati naduvano. Nikako nije jelo koje biste trebali konzumirati prije seksa.

“Poznavanje namirnica kojih se treba držati i onih na koje treba paziti prije nego što vas ulovi strast pod čaršafima može napraviti veliku razliku u tome kako izgleda vaš seks”,objasnili su stručnjaci iz Love Honeyja.

“Određeno lisnato povrće poput kupusa, brokolija i kelja sadrži rafinozu, šećer koji tijelo ne probavlja sve dok ga bakterije u crijevima ne fermentišu. Ovaj proces proizvodi gas zbog kojeg ćete se osjećati naduvano pa ćete puštati vjetrove više nego obično”, objasnili su.

Začinjena hrana

Začinjena hrana može biti dobar način za podsticanje trudova – ali sigurno vam neće pomoći da zatrudnite.

Čak i ako se možete nositi s jakim začinima, oni i dalje stvaraju refluks kiseline, što znači da ćete se u spavaćoj ‘igrati s vatrom’, i to na više načina.

“Začinjeno jelo nije idealna uvertira u seks, stoga se klonite ljutih karija i jela. Ova jela imaju potencijal da vas potjeraju na WC i to više puta, a to nikako nije zavodljivo ni seksi”, kažu.

Bijeli luk

Ako planirate seks s partnerom, bijeli luk treba izbjegavati ne samo zbog zadaha, već i zato što čak može uticati i na miris drugih tjelesnih tečnosti .

Pasulj

Svi znamo staru rimu o pasulju – i to zato što se iza toga krije činjenica

“Tijelo teško probavlja pasulj jer sadrži molekule šećera, što rezultuje gasovima”, kažu stručnjaci.

“Najbolje je kloniti se svih vrsta mahunarki jer postoji ozbiljna šansa da tokom klinča s partnerom pustite i vjetar”, kažu i dodaju da se većina ljudi nakon što se najede mahunarki osjeća tromo.

Gume za žvakanje i bomboni s mentom

Ako ste na putu do nečije kuće, onda biste mogli pomisliti da će ubacivanje bombona s mentom ili žvakaće gume u usta povećati šanse za seksi provod.

Ali ne možete biti više u krivu, objasnili su stručnjaci: ‘Žvakanje bez gutanja stvara priliv vazduha koji će stvoriti gasove u vašoj probavi.’

“To onda dovodi do pojačanog puštanja vjetrova i još više podrigivanja nego inače”,objašnjavaju.

Umjesto toga, ponesite četkicu za zube i dobro operite zube prije početka ‘akcije’.

Sir

Možda se čini romantičnim podijeliti narezani sir na kockice i malo vina – ali to bi moglo stati na put vašim planovima za ostatak večeri.

“Na sir se treba posebno paziti, pogotovo ako vaše tijelo ne podnosi dobro laktozu”, rekli su.

“Potencijalni problemi s želucem mogu biti pravi šok kad se preselite u spavaću sobu”,dodaju.

Neke vrste sireva bi još mogle proći, ali definitivno se treba kloniti mocarele, svježeg sira i ricote ako planirate noć strasti piše britanski Sun.

 

 

Ostavite komentar: