Genijalni trikovi: Evo šta sve možete očistiti pjenom za brijanje

Kremu za brijanje koristiš isključivo za brijanje? Onda vjerovatno ne znaš da ona može da posluži za genijalne trikove za čišćenje.

Univerzalno sredstvo za čišćenje, sredstvo za uklanjanje mrlja, sredstvo za čišćenje rerne – police supermarketa pune su preparata za čišćenje i za sve mrlje postoji prikladan proizvod. Međutim, treba li nam zaista toliko različitih proizvoda za čišćenje? Sljedeći put upotrebi nešto što najvjerovatnije već imaš kod kuće.

Pjena za brijanje iz spreja je jeftina i svestrana. Sadrži mnoge aktivne sastojke koji uklanjaju masnoće i tvrdoglave mrlje, što je čini savršenom za čišćenje.

Uklanja mrlje sa tepiha i presvlaka

Uklanjanje mrlja sa presvlaka ili tepiha često nije tako lako. Umjesto skupog sredstva za čišćenje, sljedeći put upotrebi pjenu za brijanje. Jednostavno poprskaj malo pjene na tepih, ostavi da se osuši, a zatim je obriši ili ukloni usisavačem.

Polira čelik i čini hrom sjajnim

Čelik i krom takođe lako mogu opet zasijati s malo pjene za brijanje jer ona odbija vodu, pa tako spečava ružne mrlje od kamenca. Jednostavno nanesi malo pjene na odgovarajuće površine i prebriši.

Četku za kosu čisti brzo i jednostavno

Naše četke za kosu ne samo da skupljaju kosu već i perut, prašinu i masnoću. Kako bi se riješila prljavštine, jednostavno natopi četku kremom za brijanje. Tada se prljavština lako može isprati vodom.

Čisti rernu

Čišćenje rerne nije ugodan zadatak – naime, uglavnom je koristiš dok masnoća i ostaci hrane ne zagore. I tu je pjena za brijanje pravo čudo za čišćenje: jednostavno poprskaj rernu pjenom za brijanje, pusti da upije i ono što se nakupi onda lako možeš da očistiš sunđerčićem.

Čini nakit sjajnim

Ako imaš bakarni nakit, vjerovatno znaš da bakar vremenom gubi sjaj i boju. Pjena za brijanje je efikasna, ali i nežna – savršena za čišćenje nakita i ponovno postizanje sjaja.

Čisti ruke

Ako su ti ruke ikada bile prekrivene mašću ili bojom, znaš da ih sapun i voda neće očistiti. Kada pereš ruke, umjesto sapuna stavi na ruke malo pjene za brijanje. Takođe, pomaže i u uklanjanju dosadnih mrlja od laka za nokte, pišu na sajtu 24sata.hr.

Uklanja mrlje od ulja na antilopu

Cipele, torbice i odjeća od antilopa vrlo su osetljivi. Pjena za brijanje može da pomogne kod neželjenih mrlja od ulja: stavi malo pjene na to područje, utrljaj i očisti.

Ostavite komentar: