Fatalne greške! Zbog ovakvih frizura žene izgledaju starije

21.02.2024. | 15:13

Mnogo žena daje gomilu novca u nastojanju da izgledaju mlađe, bilo da je riječ o skupim kozmetičkim proizvodima ili tretmanima lica, pa čak i estetskim zahvatima. No, ponekad je sve što vam treba da biste izgledali mladoliko i bili najbolja verzija sebe – dobra frizura!

Način šišanja, boja kose i/ili pramenova, te sama frizura koju imate i te kako mogu da vam pomognu da izgledate mlađe i svježije, ali istovremeno imaju moć da učine da izgledamo starije i do 10 godina.
Šminkerka i stilistkinja Dejna Tejt, inače vrlo popularna na TikToku zbog brojnih trikova i savjeta koje redovno dijeli, nedavno je otkrila tri velike greške u stilizovanju kose koje ženama dodaju godine. Ona je istakla da žene čak uporno prave te tri stvari misleći da će zbog toga izgledati mlađe, ali zapravo sve ima kontraefekat.
Prije svega, ova stilistkinja akcentuje da žene nikako ne bi trebalo da se opredijele za super kratke šiške. One jesu urbane, ali čak i ako njegujete alternativni stil, ne čine uslugu vašem licu i ne doprinose tome da izgledate mladoliko; zapravo najčešće imaju suprotan efekat.
Rob Rivs, još jedan stilista i frizer, se slaže sa Dejnom, ali pored super kratkih šiški navodi i klasične, guste šiške sa tupim ivicama kao loš izbor. “Možda djeluju kao primamljiv izbor jer će sakriti bore na čelu, ali teške šiške zatvaraju lice i čine da vam oči izgledaju manje. Mnogo bolji, laskaviji i svestraniji izbor su tanke, duže šiške poput zavjesa šiški”, savjetuje Rivs, piše Miror.
Još jedna greška koja dodaje godine jeste prevelika količina laka za kosu. Puno žena koristi lak kako bi frizuru zadržala na mjestu, ali Dejna tvrdi da upotreba ovog proizvoda dovodi do toga da izgleda starije. Naime, kosa postaje dehidrirana, izgleda suvo i slijepljeno, a sve to zajedno ne ostavlja dobar utisak.
Zato je važno da kada koristite lak za kosu, to radite umjereno, prskajući kosu sa udaljenosti od 15 centimetara i radeći to ravnomjerno, a ne fokusirajući se samo na jedno mjesto.
I na kraju, ova stilistkinja tvrdi da isuviše tamna boja kose ne čini nikakvu uslugu ženama. Čak i ako volite tamne nijanse i dobro vam stoje, isprobajte da stavite bar nekoliko pramenova kako biste osvijetlili lice.

Oznake: Frizura, Starije, Žene