Da lakše zaspite: Nekoliko biljaka koje utiče na bolji san

Dokazano je da neke biljke mogu dobro da utiču na produktivnost ljudi, a postoje i one koje će vam pomoći da lakše zaspite i imate kvalitetan san.

Prva na listi je zmijska biljka, poznata i kao “jezik svekrve”. Dok većina biljaka pretvara ugljen dioksid u kiseonik samo tokom dana, zmijska biljka to radi i noću. Pomoći će vam da se smirite i lakše utonete u san.

Fikus gumijevac takođe može biti od koristi jer ima velike listove pomoću kojih “uvlači” toksine i tako pročišćava zagađeni vazduh, piše Kurir.

Ljiljan mira povećava količinu vlage u vazduhu, što će vam olakšati spavanje tokom toplijih mjeseci. Ipak, trebalo bi da budete na oprezu ukoliko imate kućnog ljubimca. Naročito je štetan za pse i mačke ukoliko ga progutaju. Takođe trebalo bi ga držati van domašaja djece, piše Kurir.

Naravno, lavanda je nezaobilazna jer njen miris opušta. Kako tvrde stručnjaci, nećete imati problem sa spavanjem jer lavanda umiruje nervni sistem.

Iako je aloje vera vjerovatno najpoznatija po tome što pomaže kod bolnih opekotina od sunca, ona je i odličan izbor za kvalitetniji san. Oslobađa kiseonik isključivo noću i tako pročišćava vazduh dok se odmarate.

Ostavite komentar: