Često vam se događa da stvari iz ormara neprijatno mirišu? Ovo su četiri načina da to riješite

Često se događa da stvari iz ormara neprijatno mirišu. Ustajali miris se uvuče u stvari, a da do toga ne bi došlo, pročitajte savjete koje predlažu stručnjaci.

  1. Soda bikarbona

Stavljanje otvorene kutije sode bikarbone u područja sa ustajalim vazduhom, kao što su ormari i police, može da pomogne u apsorbovanju nekih od tih dugotrajnih mirisa, tvrdi stručnjak za okolinu Toni Haris

  1. Esencijalna ulja

Osim što će upiti neprijatan, ispustiće prijatan miris. Haris kaže da takođe možete da napunite posudu sa pola šoljice sode bikarbone i nekoliko kapi vašeg omiljenog esencijalnog ulja.

“Jednostavno ga protresite jednom nedeljno da biste osvježili miris i pojačali sodu bikarbonu koja upija miris”, dodaje.

  1. Sapun

Da li u blizini imate sapun koji ne koristite? Pomoću njega možete da osvježite orman ili police. Samo pripazite da bude umotan u papir, jer ne želite da ostaci sapuna dospiju na policu, ili u fioke.

  1. Vrećica sa lavandom

Druga mogućnost osveženja vašeg ormara jeste izrada sopstvene vrećice sa lavandom. Sve što vam je potrebno jeste malo tkanine, pirinča i suvih pupoljaka lavande. Napunite vrećice pirinčem i lavandom, tako da miriše dovoljno jako po vašem ukusu.

Ostavite komentar: