Čak i supa nije zdrava opcija: Jedemo ih svaki dan, a izazivaju visok krvni pritisak

Neke namirnice treba da konzumirate umjereno jer izazivaju visok krvni pritisak.

Istraživanje koje je sprovela Kanadska asocijacija za hipertenziju pokazalo je da je natrijum najveći krivac za visok krvni pritisak. Ne bi trebalo da konzumirate više od 2.000 miligrama natrijuma dnevno. To znači da brzu hranu morate jesti umjereno – veoma je ukusna upravo zato što sadrži dosta soli.

Suvo meso kao što su šunka, slanina, salama, kobasice i dimljeni losos su takođe neke od najgorih namirnica, jer se u procesu sušenja koristi so.

Mnogi od nas smatraju da su supe zdravija opcija. Međutim, često zaboravljamo da provJerimo količinu soli na pakovanju. Zato je bezbJednije da spremamo domaću supu kad god imamo priliku.

Takođe, uvIJek je bolje kupiti hlJeb od cijelog zrna koji je bogat vlaknima. Konzervirano povrće može izgledati kao dobra ideja za jelo, ali nije dobro za krvni pritisak.

Čak i smrznuti obroci koji su navodno zdravi ili niskokalorični mogu imati visok sadržaj natrijuma, pa obavezno pročitajte etiketu.

Krastavci, kiseli kupus i masline su, naravno, natopljeni sirćetnom kiselinom. Iako je ukusan dodatak obrocima, konzumiranje kisele hrane povećava unos natrijuma u ​​organizam, prenosi B92.

Ostavite komentar: