Zanimljiva priča Lukasa Podolskog: Bio prvak svijeta sa Njemačkom, sada je ugostitelj

Njemački fudbaler Lukas Podolski, koji je sa reprezentacijom bio prvak svijeta 2014. godine, privodi igračku karijeru kraju u Turskoj i polako razrađuje sopstveni biznis.

Već nekoliko godina se bavi ugostiteljskim poslom i priznaje da mu ide dobro uprkos pandemiji, pa je tako otvorio više prodavnica brze hrane u kojima dominiraju ćevapi i kebabi, tako da već sada zna čemu će biti potpuno posvećen kad okači kopačke o klin.
“Počelo je kad sam igrao za Galatasaraj. Imam komšiju Turčina u Kelnu i udružio sam se s njim. Počeli smo prvo dostavu, a sada imamo 11 takvih radnji u Kelnu i oko Kelna”, ispričao je Podolski.
Napadač rođen u Poljskoj se preselio vrlo rano u Njemačku i u Kelnu proveo najbolje dane života, pa je odlučio da u ovom gradu živi i poslije karijere, a sada je razvijen biznis dovoljan motiv da se ne seli u Berlin, Minhen ili u neku drugu državu.

“Imamo i dvije poslastičarnice u Kelnu, a prije svega sam zadovoljan ćevapima i sladoledima. Iako igram fudbal, svakog dana sam uključen u te poslove”, poručio je Podolski.
Sjajni napadač je trenutno član Antalijaspora u Turskoj i pitanje je koliko dugo će još igrati pošto mu je 35 godina, a pamtimo ga kao igrača Kelna, Bajerna, Arsenala, Intera, Galatasaraja i japanskog Visel Kobea za koji je igrao tri sezone, prenosi B92.

Ostavite komentar: