U inat koroni! Teretana tokom pandemije postala “Crkva zdravog tijela”

Popularna teretana u Krakovu, u Poljskoj, uspjela je da zadrži svoje klijente i nastavi s radom tokom pandemije virusa korona tako što je promijenila djelatnost iz teretane u crkvu i prodavnicu.

Tokom vikenda u Krakovu policija je upala u “Atlantic Sports Klub”, teretanu gdje je zatekla nekoliko desetina ljudi koji su trenirali i pored mjera koje je Vlada ove zemlje propisala zbog pojave pandemije virusa korona.

Pripadnici policije evidentirali su zaposlene u teretani i klijente koji su trenirali, ali nisu našli ništa sumnjivo po zakonu, jer je teretana otvorena legalno kao prodavnica i crkva. Zbog dozvole koju je teretana uspjela da dobije u proteklom periodu, klijenti imaju pravo da borave i “testiraju sprave” u teretani za simboličnu mjesečnu nadoknadu.

“Nismo ljubitelji rupa u zakonu, ali nismo imali izbora. Ne znam zašto su stavili restrikcije na teretane i druge fitnes centre, a crkve mogu da rade potpuno legalno. Ova odluka je protivna svakoj logici”, rekla je Marta Jamroz, vlasnica teretane “Atlantic Sports Klub”.

Ona je dodala, pošto im je onemogućen rad, da su odlučili da preregistruju svoju djelatnost i nazovu se “Crkvom zdravog tijela”.

“Od danas održavamo vjerska okupljanja u svom klubu koja će voditi naš fitness savjetnik”, istakla je Jamrozova.

Registrovanje djelatnosti kao crkve u Poljskoj je izazovan poduhvat. Poznata “Crkva letećih špageti čudovišta” nije uspjela da bude prepoznata od strane države, tako da “Atlantic Sports” teretana takođe može da ima brojne probleme u održavanju “službi” za svoje članove.

Ipak, policija je istakla da će u narednom periodu preispitati legalnost registracije teretane kao prodavnice u kojoj se naplaćuje testiranje opreme i tegova.

“Trenutno provjeravamo da li je djelatnost ove ustanove potpuno legalna. Radimo na ovom problemu zajedno sa kolegama iz pravosuđa, tako da je odluka o zatvaranju teretane još na čekanju”, istakli su iz krakovske policije, piše odditycentral.com.

Ostavite komentar: