Roditeljski savjet! Kako da vam se beba ne budi kad je uspavate – ova mama zna trik VIDEO

Mama Linda Harding je podijelila trik kako spriječiti da vam se beba probudi kada je stavite u krevetić.

Naime, Linda Harding sakupila je više od 90.000 pratilaca na svom TikTok računu (@ewanandfriends), gdje redovno dijeli roditeljske savjete u kojima otkriva i kako smiriti novorođenu bebu.

Ali, u nedavno objavljenom videu objasnila je zašto se beba uvijek probudi kada je položite u krevetac, a pregledan je više od 790.000 puta.

“Probudi li se vaše novorođenče svaki put kada ga uspavate? Ovo bi mogao biti razlog. Naime, spuštanje bebe tako da joj glava i ramena prvi dodirnu madrac može joj dati dojam pada”, objašnjava Linda, prenosi “24sata.hr”.

Mama šestoro djece pokazuje, kako kaže, uobičajenu, ali problematičnu tehniku ​​s lutkom.

 

@ewanandfriends Does your newborn baby wake up every time you put them down to sleep? This could be why… #babysleeptips #babysleephack #newbornsleeptips #mumsoftiktok ♬ Lazy Sunday – Official Sound Studio

“Spuštanje bebe tako da joj glava i ramena prvo dotaknu madrac može joj dati osjećaj pada i tako pokrenuti refleks straha, čak i kada čvrsto spava. Da biste to popravili, pokušajte je spustiti tako da joj prvo guza, leđa i zatim glava dodiruju madrac”, kaže Harding.

“Zašto ne probati. Ova mala promjena može napraviti veliku razliku”, dodala je.

Otkako je objavljen, video je dobio više od 34.000 lajkova i gotovo 400 komentara od zahvalnih roditelja koji su poželjeli i sami isprobati ovu tehniku.

“Sada ću ovo isprobati. Probudila se zadnja četiri puta kada sam je spustila u krevet”, rekla je jedna majka.

Drugi pratilac je napisao: ‘Zašto nisam vidjela savjet kada se moja beba tek rodila?’.

Ali nisu svi bili uvjereni u to da ova metoda funkcioniše.

“Čim više ne osjeti moje tijelo, oči joj se otvore”, pisalo je u jednom komentaru, dok je u drugom jedna mama napisala: “Radim to cijelo vrijeme i moja beba se i dalje budi”, piše “Mirror”.

Ostavite komentar: