“Nikada nisam bio bolestan”: Veston godinama jede sirovo meso VIDEO

Veston Rov (39) iz Omahe u Nebraski redovno jede hranu poput sirove govedine, sirove jetre, sirove piletine, pa čak i mozga.

Sve nabavlja sa lokalnih farmi i kaže da ima puno više energije nego prije.

Nakon što je istražio zdravstvene prednosti sirovog mesa, on je u potpunosti prešao na sirovu prehranu. Kaže da mu je ova prehrana puno pomogla u podizanju energije, prenosi 24sata.hr.

Već tri godine redovno jede hranu poput sirove govedine, sirove jetre, sirove piletine, pa čak i mozga, a sve to kupuje s lokalnih farmi.

“Rekao bih da u ovom trenutku jedem 99 odsto svježeg sirovog mesa i nikada nisam bio bolestan zbog takve prehrane. Više ne jedem prerađenu hranu i iskreno mi ne nedostaje. Meso i sirove mliječne proizvode dobivam od lokalnih dobavljača i prijatelja koji drže stoku, a ja u vrtu uzgajam vlastito voće”, ispričao je Veston.

Na hranu troši oko 230 KM sedmično. Njegov dan se obično sastoji od dva do tri obroka.

“Ponekad preskočim doručak, ali ako sam gladan obično za doručak imam tri ili četiri sirova jajeta i komad voća. Ručak je obično moj najveći obrok u danu. Pojedem pola kilograma sirovog mesa, neslani maslac i tri do četiri sirova jaja. Za večeru dodajem i kuvani krompir. Desert je sladoled napravljen od svježeg vrhnja, mlijeka, jaja i meda”, kaže.

Omiljene namirnice su mu pileća jetra, govedina s maslacem i ovčji mozak. Na meniju mu se znaju naći i oči od ovce. Izbjegava dodavanje začina. Iako je prije tri godine počeo s ovakvom prehranom, oduvijek ga je zanimala i stalno se edukovao o najboljim načinima za održavanje kondicije.

Ostavite komentar: