Nesvakidašnje iskustvo: Ljudi mogu da priđu i da iz kaveza posmatraju lavove FOTO

Park divljine „Ranč de Bandia“, udaljen je oko 70 kilometara od Dakara, u Senegalu.

Neobičan je jer posjetiocima nudi da se voze u posebnim vozilima, koja imaju kaveze za ljude, iz kojih mogu da se približe i posmatraju lavove.

Posjetioci parka mogu da priđu lavovima, dodirnu ih kroz male prozore u vozilu, pa čak i da se fotografišu sa njima. Kristofer Dering, jedan od direktora parka, naglasio je da se posjetiocima nudi veoma jedinstveno iskustvo.

Ističe da je ovaj neobični projekat pokrenuo sa Džekom Rezkom, u januaru 2017. godine.

“Umjesto da životinje zatvorimo u male kaveze u zoološkim vrtovima, ljude smještamo u kaveze, pa poštujemo životni prostor životinja”, istakao je Kristofer Dering. Ponekad lavovi, koji na vozilu osjećaju miris mesa, sjede na krovu i haubi vozila i čekaju da ih nahranimo. Vozač jednog od ovih vozila i turistički vodič, Nazih Salman rekao je da je s lavovima od otvaranja parka 2017. godine, a posebnu vezu ima sa lavom nazvanim Madiba.

“Imamo dobar odnos s njim, razumijemo se. Čak sam mu i ruku stavio u usta i ništa nije učinio. Ali, to ne mogu da radim sa drugima”, rekao je turistički vodič. Prema njegovim riječima, prije nego što se tako približi lavovima, mora se uspostaviti veza sa njima i mora postojati odnos povjerenja.

U rezervatu divljih životinja “Ranč de Bandia” živi šest odraslih lavova, dva mlada i tri mala lava. Svaki odrasli lav nedjeljno pojede oko 100 kilograma svježeg mesa, a daju im se i posebni dodaci prehrani i iznutrice.

U parku se nalaze i divlje životinje, kao što su šimpanze i žirafe. Posjetioci imaju priliku i da borave u smještajnom objektu odakle mogu pažljivo da posmatraju divlje životinje kada se ujutru probude. Obilazak rezervata je moguć za posjetioce sa privatnim vozilima, kao i safari kamionima rezervata, koji se mogu iznajmiti na licu mjesta, piše Avaz.

Ostavite komentar: