Neobična čitulja: Čačani se oprostili od preminule engleske kraljice FOTO

Od engleske kraljice koja je preminula prije sedam dana oprostio se čitav svijet, a sada su to uradili i Čačani jer je u samom centru grada, na nekoliko mjesta gdje je predviđeno da se zalijepe umrlice osvanula i ona upućena ovoj najudugovječnijoj vladarki.

Običaj nam je da uprvo na tim stubovima vidimo ko je napustio ovaj svijet, a ovo što smo vidjeli jutros nas je poprilično iznenadilo. Jer, najvjerovatnije je u pitanju šala pojedinaca, a mislim da smrt nije nešto sa čim se treba šaliti – kaže za RINU Čačanka koju smo zatekli na autobuskom stajalištu u čijoj neposrednoj blizini je zalepljena umrlica kraljici Elizabeti.

Osim dobro poznatih informacija o datumu rođenja i smrti,fotografije kao i datuma sahrane na kraju ove neobične umrlice stoji da su ožalošćeni “Čačani, poštovaoci lika i djela potonje kraljice”.

“Meni je ovo potpuno razumljivo. Vjerovatno su to pojedinci koji prate život kraljevske porodice. Možda ih je vijest o kraljičinoj smrti zaista rastužila i željeli su da joj požele posljednje zbogom”, kaže drugi žitelj grada na Moravi.

I dok se nekima čini kao prilično glup potez, drugima kao zanimljiva šala, jedno je sigurno. Mještani Čačka, grada za koji kraljica vjerovatno nikada nije čula, na vječni počinak ispratili su je, baš onako kako i dolikuje.

Ostavite komentar: