Nekada bila veganka, a sada jede samo sirovo meso: Cilj joj je da proba svaku životinju

U posljednje vrijeme na internetu su veoma popularni videi u kojima ljudi pričaju o zdravom načinu života, treninzima i načinu ishrane koji praktikuju.

Djevojka koja je posljednja u nizu privukla pažnju jeste Mimi Graf, koja redovno konzumira sirove namirnice životinjskog porekla.

Kako kaže, kao tinejdžerka je postala vegan, ali je shvatila da ovaj način ishrane nije dobar za nju.

Kada sam imala 17 godina, imala sam 39 kilograma, autoimune bolesti i mislila sam da neću proslaviti svoj 20. rođendan. Otkako sam počela da jedem sirovo meso u spektakularnoj sam formi, savršenog sam zdravlja i svakim danom sam sve bolja i bolja u svakom pogledu.

“Nakon nekoliko godina veganstva, bila sam gotovo nesposobna. U mom dezorijentisanom stanju, jednog dana me obuzeo impuls i odveo do susjedne ribarnice gde sam kupila najvećeg lososa koji su imali”, kaže ova djevojka.

Mimi kaže da je sirovog lososa jela rukama i da je odmah osjetila nalet energije.

@feralfraulein Idk it cured my depression 🤷🏼‍♀️ #rawmeat #rawmeatdiet #rawcarnivore #carnivore #carnivorediet #rawcarnivorediet #primal #primaldiet #rawprimal #rawprimaldiet #fyp #fypシ #foryou ♬ original sound – Mikaela ✨

“Osjećala sam se kao da mi se mozak uključio i tijelo oživjelo. Od tada jurim taj osjećaj. Tako je počelo moje putovanje ponovnog povezivanja sa svojim instinktima, praćenja intuicije i eksperimentisanja na sebi. Nisam osjećala krivicu i nikada više nisam razmišljala o životima životinja”, ističe Mimi.

Ova djevojka kaže da joj nikada nije dosta sirove hrane, ali da ipak najviše voli govedinu.

“Ostatak je uglavnom piletina, svinjetina i riba koju naizmenično mijenjam između sirove i lagano kuvane. Takođe uključujem organe, prije svega jetru, bubrege i koštanu srž. U restoranima uvijek biram jelo od sirovog mesa, ako je moguće, kao što su tatar biftek ili karpačo. Međutim, savršeno sam zadovoljna i lagano zapečenim odreskom. Moj cilj je da probam jelo od sirovog mesa svake kulture i svake životinje”, otkriva ona i dodaje da joj je veoma zabavno kada sirovo meso kida zubima i jede rukama.

Mimi kaže da njena porodica i prijatelji nisu otvoreni za opciju da se hrane kao ona i da su je u početku kritikovali. Međutim, ona kaže da je negativni komentari ne zanimaju, jer je mnogo zdravija od kada se hrani sirovim mesom.

“Iako je moja fizička spremnost i promjena neverovatna, pravilna ishrana je još više transformisala moje mentalno zdravlje, zaključila je Mimi, a prenosi TheSun.

Ostavite komentar: