Najvatreniji navijač Novaka Đokovića: Baka proslavila 105. rođendan i otkrila “svoju tajnu”

Milka Cvetković iz Gornjeg Stupnja kod Aleksandrovca, koja je proslavila 105. rođendan, ne propušta mečeve najboljeg srpskog tenisera.

Umjesto 105 na torti samo pet svjećica, jer kako kaže baka Milka, od stote godine je krenula ponovo da broji od početka. Rođendan je proslavila u krugu porodice uz želje da još poživi. Zdravlje je služi. Još uvijek može sama o sebi da brine, prošeta po dvorištu i prati šta se dešava sa najboljim teniserom svijeta, piše RTS.

Drago joj je kad Novak pobjeđuje i kako kaže, doskora je pratila skoro sve i čitala njegove rezultate, ali joj je vid oslabio pa više ne može. Zato sluša i gleda prenose, i navija.

“Volim, volim da gledam kad ono njegove noge stanu da igraju. Volim ga kao mojega rođenoga, a on voli cijelu Srbiju, zato ga mi volimo. Voli Srbiju, stalno daje djeci i pomaže”, kaže baka Milka.

Inače, Milka je sa završenom gimnazijom tridesetih godina prošlog vijeka bila najškolovanija djevojka u Župi. Željela je da bude učiteljica, ali u to vrijeme ženska djeca nisu mogla od kuće bez roditelja. Udala se za trgovca i izrodila djecu.

“Bog joj dao zdravlje, jeste da joj ja i muž pomažemo. Ima tri unučeta od dva sina, sedam praunuka i jedno čukununuče”, nabraja snaja Ljubinka.

I Milovan Cvtković je zadovoljan što njegova majka još uvijek može sama da brine o sebi i što još uvijek želi da mu pritekne u pomoć. Recept za dug život je, kaže baka Milka, jednostavan:

“Pa, sve umjereno, ništa ne treba pretjerano. Moram da budem zadovoljna imam porodicu, hvala Bogu, nek su živi i zdravi samo, neka budu dobri i pametni, to je najbolja stvar što može da bude”, tvrdi Milka Cvetković. Nada se da će i sljedeće godine u zdravlju dočekati naredni rođendan.

Ostavite komentar: