Najnapaljeniji odmah nakon buđenja: Poznato zašto muškarci ujutro žude za seksom

Jutarnji je seks nešto za čime žudi gotovo cijeli muški rod. Prihvataju oni seks u bilo koje vrijeme, ali jutarnji im ima neke posebne draži.

Niste jutarnji tip i u to se doba ne osjećate privlačno niti vas seks privlači?

Ovo je odgovor na pitanje zašto su muškarci najnapaljeniji prvih sat vremena nakon buđenja te nekoliko trikova da i vi možete uživati u seksu dok još niste otvorili oči kako treba

Mnogo toga morate naučiti o jutarnjem seksu pa krenimo redom.

Testosteron je početak i završetak priče

Postoji biološki razlog zašto su muškarci toliko nabrijani na seks ujutro, nakon što se probude. Tada im nivo testosterona dostiže vrhunac, a testosteron je vodeći faktor seksualnih osjećaja kod muškaraca.

Osim toga, većina muškaraca se budi s ogromnom ‘kobasicom’ među nogama jer se cirkulacija krvi u penis poveća tokom noći. On tada vidi erekciju koju je bolje iskoristiti nego je pustiti da prođe.

Zašto biste se trebali razbuditi

Uz loš zadah i kosu koja leti na deset različitih strana, seks vam vjerovatno nije na pameti, ali on ima svoje prednosti. Kada je muškarac odmoren, a nivo testosterona mu je na visokom nivou, ima više energije za seks. Više energije – seks traje duže.

Ključ uspjeha je otkriti način na koji se riješiti osjećaja da niste seksi i uživati. Budnijima i spremnijima će vas učiniti vrlo jednostavan trik – osvježite se. Prije nego što krenete u akciju recite mu da mu dajete 30 sekundi da se pripremi za vrhunski seks, bježite u kupatilo i brzo sredite ono što uzrokuje osjećaj da niste poželjni i privlačni.

Ključ je u jednostavnosti

To što on ima mnogo energije za seks ne znači da je imate i vi. Odlučite se zato za jednostavne poze, ali koje pogađaju prave tačke. Poza u kojoj mnogi parovi spavaju – muškarac sleđa obgrli partnerku (spooning) – idealna je za jutarnji seks.

Kako se već nalazite u toj pozi, on može samo pružiti ruku da bi vam mazio grudi i stimulisao klitoris. Ili isprobajte sljedeće: neka legne na stranu okrenut vama.

Vi lezite na leđa, nogama preko njegovih bokova, i neka uđe u vas. Vaša će tijela formirati slovo T, a ova je poza posebno dobra ako još niste oprali zube jer se ne unosite jedno drugome u lice. Dodatna nagrada – ta ga poza stavlja u savršen položaj da pogodi vašu G-tačku.

Ostavite komentar: