Na putovanja nosi omiljenog plišanog medu: Bizarne navike kralja Čarlsa

Kralj Čarls ima neke vrlo specifične navike bez kojih ne može da zamisli svakodnevicu. Tina Braun, autorka knjige „The Palace Inside the House Windsor” objavljene početkom godine, između ostalog otkriva da najstariji sin kraljice Elizabete, kad ode kod prijatelja u goste, obavezno nosi poseban higijenski pribor, kao i specijalni martini.
U Bakingemsku palatu zajedno s njim stigli su i ortopedski krevet, daska za WC šolju i toalet papir. Čudni rituali, koje bi mnogi nazvali bizarnim, prate ga još od detinjstva.

Čarlsov bivši pomoćnik Majkl Foset rekao je Braunovoj da je na putovanja uvek nosio njegovog omiljenog plišanog medu u plastičnoj kesi kako se igračka ne bi oštetila. Ima i slugu koji mu svakog jutra na četkicu istiska pastu za zube u dužini od tačno dva i po centimetra.

Pol Barel, bivši batler, otkrio je da Čarlsova pidžama mora da se pegla svakog jutra čim se probudi, da se pertle svaki put posle nošenja vade iz cipela i stavljaju pod gvozdenu presu kako bi se poravnale i da temperatura vode u njegovom kupatilu uvek mora da bude ista.

Izvori kažu da Elizabeta nije baš blagonaklono gledala na Čarlsove neobične navike…

Nobelova nagrada za medicinu svjedskom naučniku Svantej Pebu

Nagradu je dodelila Nobelova skupština švedskog Instituta Karolinska i njena vrednost je deset miliona švedskih kruna, što je više od 900.000 dolara.

Nagrada za medicinu otvara sedmicu objavljivanja Nobelovih nagrada – sutra će biti za fiziku, u sredu za hemiju i u četvrtak za književnst.

Ostavite komentar: