Na Olimpijadi brada i brkova u Njemačkoj, berberi izabrali najljepše VIDEO

Oko stotinu muškaraca sa bradom i brkovima učestvovalo je na takmičenju u njemačkoj pokrajini Donja Bavarska kako bi utvrdili ko ima najljepše, najnegovanije i najbolje brkove i bradu.

Takmičari su došli iz Holandije, Austrije, Italije, Švajcarske i Izraela, kao i Njemačke da bi se takmičili na Olimpijskim igrama brade i njemačkom prvenstvu brade koje se održava u gradu Eging am Ze u Donjoj Bavarskoj.

Takmičili su se u nizu kategorija, od „Dalijevih brkova“ do „musketarskih“, kao i u kategoriji „prirodnih“, za učesnike koji ne koriste kozmetičke proizvode za stilizaciju brkova i brade.

Žiri od sedam obučenih frizera i berberina izabrao je najbolje.

„Njega brade je zapravo najvažnija stvar“, navodi Kristijan Fajht, predsjednik Istočnobavarskog kluba brade i brkova, koji je domaćin takmičenja.

Članovi žirija procjenjuju takmičarske brade kako u pogledu gustine, tako i dužine.

Dok su Olimpijske igre brade i brkova bile otvorene za sve, oni koji su se takmičili na nacionalnom prvenstvu morali su da budu stanovnici ili barem članovi kluba.

Jedan od članova žirija, austrijski frizer i berberin, Johan Glaser ističe da su sve brade koje je vidio sjajne, ali da se određene ističu prije svega po detaljima i završnoj obradi.

„Kako je brada ošišana, da li je njegovana, da li je obrijana, čista, da li se sija. Sve su to stvari koje se procjenjuju“, objašnjava Glaser.

„Lak za kosu i fen su dvije osnovne stvari koje se najviše koriste. Za brkove se koristi vosak, neki se kunu u njega, a drugi koriste pjenu za kosu. Ali stari dobri lak za kosu i fen su osnovni za lijepe brkove“, smatra Kristijan Fajht, predsjednik Istočnobavarskog kluba.

 

 

Ostavite komentar: