Holivudska zvijezda rekla da Srbi postoje 13 godina: Tviteraši je spremno dočekali FOTO

Američka glumica Elizabet Olsen, jedna od sestara Olsen, dala je intervju za emisiju “Keeping Secrets”, u kojem je, između ostalog, govorila o snimaju filma u Srbiji. U jednoj od izjava, rekla je da “Nema razloga da bilo ko posjeti Srbiju”, kao i da u Srbiji “Nema ničeg jedinstveno srpskog, jer oni postoje tek trinaest godina”.

Pojedini korisnici društvenih mreža našli su se uvrijeđeni zbog ovakvog narativa poznate glumice. Kako kažu, ona je uvrijedila zemlju i stanovništvo.
Tviterom su kasnije krenuli da se šire uvredljivi komentari na račun Elizabet Olsen.
“Pih koliko mi se zgadila”, glasi jedan od komentara.

“Ne znam zašto se čudite što Elizabet Olsen misli da je Srbija postojala samo 13 godina, likuša je iz Amerike i to vam sve objašnjava”, glasi još jedan od komentara.

Neki vjeruju i da postoji “antisrpska propaganda”.

“Hoće li nas više ove poznate ličnosti ostaviti na miru. Prvo Dua Lipa, sad i Elizabeth Olsen. Bavite se malo svojim karijerama”, glasi još jedan od komentara na Tviteru.

“Elizabet je provela četiri mjeseca u Srbiji i nije naučila ništa o našoj kulturi i tradiciji”, glasi još jedan komentar.
Neko ju je nazvao i “glupom”.

Intervju koji je glumica dala za američke medije, zapravo je nastao tokom 2020. godine, ali se ponovo, masovno dijeli društvenim mrežama u Srbiji.
U jednoj od izjava, Elizabet je rekla da “Nema razloga da bilo ko posjeti Srbiju”, kao i da u Srbiji “nema ničeg jedinstvo srpskog, jer oni postoje tek trinaest godina”.
“Zapravo nema ničeg jedinstveno srpskog, jer su oni tek oko 13 godina svoja zemlja. Oni nemaju ništa svoje, samo uzimaju od onih koji su u nekom momentu zauzeli njihovu zemlju”, rekla je ona u intervjuu, dodajući da “nema razloga da bilo ko dođe u Srbiju”.
Rekla je da je u Srbiji snimala par mjeseci, te da je bila slobodna samo nedjeljom, i da je tada imala prilike da upozna državu i kulturu.

“Veoma je interesantno mjesto. Snimali smo tamo 6 dana nedjeljno i imali smo samo jedan slobodan dan”, ispričala je ona.
Voditeljke su se nasmijale na njenu konstataciju, ali su istakle da “milioni Srba gledaju našu emisiju”, te su pozdravile svoje gledaoce.

Ostavite komentar: