Da li ste znali! Osobe koje se bave ovim profesijama više se seksaju od drugih

09.11.2023. | 08:01

Novo istraživanje provedeno u Ujedinjenom Kraljevstvu pokazalo je da neki ljubavnici imaju daleko veću vjerovatnoću da će doživjeti orgazam tokom seksa nego drugi, ali i da se osobe koje se bave određenim poslovima više seksaju od drugih, prenosi Sustain Health.

Studija koju su proveli stručnjaci za krevete i madrace Bed SOS otkrila je da gotovo jedna od deset žena nikada ne doživi orgazam, uprkos tome što se seksaju u prosjeku 3.2 puta sedmično. Međutim, 98% muškaraca doživljava orgazam barem jednom sedmično i imaju prosječnu stopu od 3.7 puta sedmično.

Istraživanjem su identifikovane i profesije koje se najčešće seksaju, kao i one koje se seksaju najrjeđe.

Dok se oni koji rade u zdravstvu najviše seksaju svake sedmice (3.6 puta sedmično), medijski i marketinški stručnjaci najrjeđe vode ljubav (2.7 puta sedmično). Zanimljivo je da najviše orgazama doživljavaju umjetnici i dizajneri (4.4 tjedno).

Profesije u kojima se svake sedmice najviše seksa su: zdravstveni radnici (3.7 puta), finansije (3.6 puta), HR/zapošljavanje (3.5 puta), IT (3.4 puta) i maloprodajni radnici (3.3 puta). Uprkos tome što se seksaju manje od ostalih profesija, umjetnici i dizajneri u prosjeku dožive 4.4 orgazma sedmično, što je gotovo 1.5 puta više od drugih profesija.

Pet profesija koje imaju najviše orgazama sedmično su: umjetnik/dizajner (4.4 puta), računovođa (3.6 puta), maloprodajni radnik (3.4 puta), IT (3.3 puta) i vodoinstalater/električar (3.1 puta).