Da li ste spremni za brak: Odgovorite na ova pitanja i saznajte “pravu istinu”

09.04.2024. | 17:20

Odgovorite na ova pitanja i saznajte da li ste vi i vaš partner spremni da svoju vezu podignete na viši nivo i da stupite u brak. Ovaj test se može uraditi pojedinačno ili u paru.

Odgovorite sa da na sljedeća pitanja, koja je osmislila psiholog Lisa Kaplin, i saznajte odgovor. Ako ste bar na jedno pitanje odgovorili sa „ne“, potrebno je da poboljšate taj aspekt svog života kao para.

Imate li više od 25 godina? Mozak nije u potpunosti razvijen do 25. godine, kažu naučne studije. Dakle, ako još niste dostigli te godine, možda ćete kroz neki period zažaliti zbog odluka koje ste donijeli tada.

Da li otvoreno govorite o svojim problemima? Svaki partner primjećuje probleme u vezi, a njihovo rješavanje je od suštinskog značaja.

Da li ste spremni da prihvatite svog partnera kakav jeste? Nada da ćete promijeniti partnera u budućnosti osuđena je na neuspjeh. Zato ili prihvatite ga prihvatite ili prekinite vezu.

Da li ste razgovarali o mogućnosti da imate djecu? Šta je sa ulogom religije u vašem životu? Čini se da ovi problemi često dovode do svađe u partnerskom odnosu.

Da li znate kako će vam biti podeljene finansije i odgovornosti? Iskrena diskusija o ovim pitanjima je ključna za bračnu harmoniju.

Možete li da se zamislite sa svojim partnerom u starosti? Da biste ostali zajedno na duge staze, morate da uživate u društvu jedno drugog.

Da li ste vodili iskren razgovor o intimnosti i vjernosti? Ako ne, potrebno je razgovarati o ovim pitanjima prije braka.

Šta najviše cijenite u životu? U braku, partner mora biti spreman da podrži drugog u postizanju svojih ciljeva i snova, piše portal Magazin novosti.