Bijesni jer nemaju unuke: Roditelji podnijeli tužbu protiv sina i snahe

Indijski roditelji su podnijeli tužbu protiv sina i snahe zato što njih dvoje nemaju djecu ni nakon šest godina braka. Bračni par zahtjeva odštetu u iznosu većem od 600.000 dolara.

Sadhana i Sanjeev Prasad, koji žive u Haridwaru, gradu u sjevernoj državi Uttarakhand, ovog su mjeseca podnijeli zahtjev tražeći 50 miliona indijskih rupija (oko 643.000 dolara) odštete od svog sina (35) i njegove supruge (31).

U optužnici koju je vidio CNN, bračni par tvrdi da su potrošili preko 20 miliona indijskih rupija (257.000 dolara) na odgoj svoga sina jedinca.

“Odgajali su ga, obrazovali, osposobili, načinili od njega pilota, što je skupo. Oni gledaju komšije kako se igraju sa unucima i osjete da bi i oni trebali imati jedno. Takođe, kažu kako sina i snahu nisu vjenčali da bi mogli živjeti sami… pa traže da dobiju unuka ili dobiju kompenzaciju”, rekao je advokat bračnog para Arvind Sirvastava.

Osim toga u optužnici se navodi da su da su kupili i automobil za sina i snahu, te platili medeni mjesec, a optužuju i porodicu snahe, prenosi Klix.

Ostavite komentar: