Bačene pare: Maske namijenjene učenicima su potpuno urnebesne

Potpuno neupotrebljive zaštitne maske dobili su učenici zagorskih škola. Maske su prevelike, jednoslojne i ničemu ne služe.

Te maske naručila je Krapinsko-zagorska županija, piše portal “nizagorjemalo.hr” i konstatuje da je novac plaćen za njih zapravo – bačen novac.

Fotografije maski koje su učenicima podijeljene u školama pomenutom portalu poslali su roditelji koji nisu mogli vjerovati šta su djeca dobila.

“Prema uputstvima HZJZ, maske trebaju biti dvoslojne i priljubljene uz lice. S ovim maskama se po troje djece istovremeno može omotati”, kažu roditelji. I dok su druge Županije maske za školarce naručivale od domaćih proizvođača, firmi iz njihove županije, iako je Krapinsko-zagorska županija srce tekstilne industrije, pomenuti portal navodi da je župan maske naručio od distributera, preprodavača.

Na deklaraciji je označena firma iz Zagreba koja šije zaštitnu opremu.

Iz te firme su rekli da oni sa Županijom nisu poslovali, nikakvu isporuku nisu napravili za Zagorje te da je Županija očigledno njihove maske kupila od distributera. Pojasnili su i da postoje različite veličine, pa koju neko naruči, tu veličinu oni i isporuče.

“Ove velike maske se nakon nekoliko pranja na 95 stepeni smanje zato, između ostalih, šivamo i maske ove veličine. No mi imamo širok asortiman maski”, dodali su. Ove jednoslojne maske su definitivno najjeftinije.

“Županija je u prvom valu nabavila 33.000  platnenih maski, svaki će radnik te učenik i učenica naših škola na početku školske godine dobiti po dvije maske”, izjavili je prošle sedmice Jasna Petek, zamjenica župana.

Župan Željko Kolar je, pak, u jednom od svojih nastupa čak rekao da će po 100.000 kuna (oko 26.000 KM) Županija morati trošiti na maske svake sedmice.

Portal piše da neke škole maske djeci nisu ni podijelile, te da ih navodno nisu ni dobile.

Ostavite komentar: