“Velika je to hrabrost i olakšanje za žene”: Severina pisala glumici koja tvrdi da je silovana

Pjevačica Severina Kojić naglasila je da su glumice koje su sa svojim pričama o silovanju izašle u javnost pokrenule lavinu u cijelom regionu.

“Zatečena sam koliko nam je teže u odnosu na ono šta smo mislili da će biti. Ja sam mislila da jesam, da mogu da želim, da letim. Svaki je život bogat ljudima, idejama… i onda neko sruši taj tvoj svijet, život, dignitet, i ne znaš više jesi li žrtva ili učesnik jer se bojiš da će tvoja ćutnja izazvati sumnju, a tebe je samo strah. Jer o tome se ne govori.

Ne javno. Velika je hrabrost i Milene Radulović i Danijele Štajnfeld, i Merime Isaković. To je veliko olakšanje za sve žene. U Hrvatskoj je to pokrenulo lavinu na fakultetima, posebno na Akademiji dramskih umjetnosti. Nešto što je zapravo grozno, ali je otvorilo javni prostor koji o tome govori. Eto i u tom slučaju se prelilo iz jedne zemlje u region. Jer princip je isti, sve su ostalo nijanse, rekao bi Đole. To je velika, velika stvar. Milena u početku vjerovatno uopšte nije bila svjesna šta je pokrenula. Naravno da kao žena moram da reagujem, pisala sam joj privatno. Nije bitan sadržaj, divno je koliko je ljudima ipak stalo i koliko se ipak neke stvari mijenjaju. Barem se o njima priča. U ovim slučajevima ćutnja nije zlato. Upravo čitam knjigu Tomasa Eriksona “Okruženi psihopatama” koju sam dobila od prijateljice za Božić. Dobra mi je baš prijateljica i dobro poznaje moju situaciju. Preporučujem”, zaključila je pjevačica, prenosi Kurir.

Ostavite komentar: